یکی از سوالاتی که ذهن اکثر افراد را درگیر کرده این است که کفکش و لجن کش چه تفاوتی باهم دارند.
به دلیل برخی تشابهاتی که این دو نوع پمپ در نحوه ی عملکرد دارند کاربران از تفاوت های مهم این پمپ ها آگاهی نیستند که این موضوع خسارت های مالی رو ببار می اید.
پمپ های کفکش و لجنکش در برند های مختلف و مدل های گوناگون تو بازار موجود می باشد که همین امر باعث تفاوت های ظاهری آن ها شده اما مهمترین تفاوتی که در ظاهر این دو پمپ وجود داره که باعث تفکیک آن ها شده این است که لجن کش ها دارای چندین پایه با فاصله می باشد.
در کفکش ها به دلیل وجود صافی در دهانه ی ورودی ،پمپاژ سیالات حاوی ذرات جامد ،با قطر مشخص انجام میشود که همین موضوع باعث شده از پروانه های بسته و یا نیم باز در ساختار کفکش ها استفاده شود .
در لجنکش ها به دلیل انتقال سیالاتی از نوع فاضلاب و پساب های کشاورزی که سیالات آلوده بشمار می ایند،از پروانه های باز کانالی یا گردابی برای جلوگیری از انسداد مجراهای پمپ استفاده میشود.
یکی دیگر از تفاوت هایی که در ساختار این دو پمپ میشود به آن اشاره کرد تفاوت در دهانه ی خروجی آن هاست. در لجنکش ها دهانه ی خروجی در کنار بدنه قرار میگیرد ولی در کفکش ها دهانه خروجی در کنار بدنه و یا بالای بدنه قرار میگرد.
از بارز ترین تفاوت این دو پمپ نوع سیالی است که پمپاژ میکنند .کفکش ها فقط میتوانند سیالاتی که تمییز هستند را انتقال و پمپاژ کنند و لجنکش ها علاوه بر این که سیالات تمیز را پمپاژ میکنند قادراند مایعات آلوده و پساب های کشاورزی را هم پمپاژ کنند.کفکش ها در نوع مستغرق تولید میشوند ولی لجنکش ها هم در نوع مستغرق تولید میشوند و هم خشک.
میزان توان و دبی در لجنکش ها به دلیل انتقال مایعات آلوده بیشتر می باشد به همین دلیل وزن آن هم بیشتر است،و کفکش ها میزان هد و فشار بیشتری را تولید میکنند.
همچنین از کفکش ها برای آبیاری در کشاورزی و باغبانی ،تخلیه آب استخر ،آبرسانی واحد های مسکونی و جمع آوری آب باران استفاده میشود.از لجنکش ها میتوان در واحد های تصفبه آب و فاضلاب مسکونی ،شهری،بیمارستانی،صنعتی و تخلیه سیلاب ها استفاده کرد.